Covers of books from the top 10 of 2021
Andere Verhalen

Top 10 gelezen boeken van 2021

Alweer een jaar voorbij. Ik zou 2021 nog een vreemder jaar noemen als 2020. Voor mij was het een beetje beter. Dit jaar kon ik al naar twee conventies gaan in plaats van één. Begin dit jaar werkte ik ook als bediende in een fabriek en nu heb ik een bureaujob. En tussen alle gekkigheid slaagde ik er toch in om 31 boeken te lezen. Dus om het jaar te eindigen op een positieve noot, wou ik mijn top 10 gelezen boeken van 2021 delen!

De boekomslag van Hunting Prince Dracula van Kerri Maniscalco. Er staat een vrouw op met Dracula's kasteel in de achtergrond. 10) Hunting Prince Dracula 8/10

Ik las dit boek uit op 12 januari 2021. Dit wil zeggen dat het een van de eerste boeken was dit jaar. Het was ook de tweede recensie op deze blog. Dit boek is deel van de “Stalking Jack the Ripper”serie. En volgens mij, het beste boek van die serie. Ik las dit boek omdat ik een abonnement had op Illumicrate en ze doen geregeld items van deze serie.

Omslag van de boek Dangerous Remedy door Kat Dunn 9) Dangerous Remedy 8/10

Dit is dan weer één van de laatste boeken die ik heb gelezen in 2021. De recensie staat nog niet eens online. Hetzelfde geld voor nummer zes op deze lijst. Dit is één van de Illumicrate boeken dat ik vorig jaar kreeg in een box. Slechts een paar maanden geleden kwam het vervolg uit en ik dacht dat het wel eens tijd werd om aan het eerste boek te beginnen. Het tweede boek “Monstrous Design” zal waarschijnlijk voor 2022 zijn, maar ik beloof niets.

De cover van Onderuniversum. Je kan de overblijfselen van Antwerpen zien met een licht ring waar Julian in staat. - BookDragon 8) Onderuniversum 8/10

Pen Stewart vroeg aan ‘Gent Leest’ of twee mensen haar boek wouden lezen om een recensie op hun site te zetten. Ik was één van de gelukkigen. Het was leuk om een boek te lezen die zich afspeelt in steden die ik ken, maar dan in een dystopische toekomst. Ik hoop wel dat het echte toekomstbeeld er beter uit ziet. We zien wel wat de toekomst ons brengt.

Omslag van de audioboek Sandman door Neil Gaiman 7) Sandman 8/10

Dit is meer dan alleen een audioboek. Dit is een auditieve ervaring. Ik lees graag Neil Gaiman-boeken. En dit boek wordt door een top cast gebracht. Als je ernaar luistert, word je direct meegesleurd in dit donker verhaal. Het heeft al een vervolg, maar ik ben er nog niet geraakt.

Omslag van de boek Around the World in eight days door Jules Verne 6) Around the World in 80 Days 8,5/10

Van een klassieker gesproken, hé. Dit is één van die klassiekers die al lang op me ligt te wachten. In 2022 komt er een nieuwe serie uit over dit boek, met David Tennant in de hoofdrol. Het leek me dus het perfecte moment om deze eens van onder het stof te halen.

De cover vlammen die het silhouet van een gezicht vormen en bovenaan de berg van Haven vormen. 5) Phoenix Flame 8,5/10

Het vervolg op “Havenfall” Wat het eerste Illumicrate boek was dat ik vorig jaar las. Toen ik hoorde dat het vervolg uit kwam, wou ik het direct lezen, want “Havenfall” op zich voelde niet als een volledig verhaal aan. Dus als je de ene leest, lees je best ook de andere erbij.

Een hoofd in blauwe schaduw met oranje licht. Blauwe mist komt uit het hoofd en het heeft een filmrol als oog.- BookDragon 4) Mist 8,5/10

Ik las dit boek als deel van de Hebban Leesclub. En ik ben blij dat ik dat deed. De manier waarop Eric Corton alles omschrijft, is zo gedetailleerd. Je kan je direct iedere scene inbeelden alsof je naar een film kijkt.

De tekst Marion Pauw, Vogeleiland en ogen met een eiland eronder. 3) Vogeleiland 8,5/10

Dit boek kwam bij me als deel van een Hebban-buzz campagne. Dat was een leuke ervaring en dit boek hield me echt op het puntje van mijn stoel.

Cover van het huis onderaan de klif 2) Het huis onderaan de klif 8,5/10

Het huis onderaan de klif” was deel van de tweede blog tour die ik deed. Ik heb de blog tours graag gedaan en wil er de komende jaren nog meer doen. Dit boek deed me verlangen naar een trip naar Schotland. En het deed mijn foodie hart sneller slaan. Dank u wel Sharon Gosling voor deze ervaring.

Een zwarte achtergrond met een gouden vogel erop. Daarrond vind je de titel en de naam van de auteur. 1) Het onzichtbare leven van Addie Larue 9,5/10

Mijn favoriete boek van 2021 kwam uit in 2020. Ik hou van Addie haar karakter. De manier waarop ze omgaat met haar vervloekte leven. Dan u wel V.E.Schwab voor dit fantastische boek. Het gaat een tijdje duren tegen wanneer ik een beter boek dan dit vind.

Dit waren mijn favorieten van 2021. Welke boeken waren jouw favorieten?

Liefs BookDragon.

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: