De cover van De Laatste Meisjes. In roze Riley Sager met daaronder de titel in wit en drie witte strepen.- BookDragon
Riley Sager / Thriller

De Laatste Meisjes

Beoordeling: 3 uit 5.

De laatste overlevenden van een massamoord

Door de jaren heen waren er drie massamoorden waar telkens een meisje overleefde. De pers noemt hen ‘Final Girls’ of ‘De Laatste Meisjes’. Hun namen zijn Lisa, Sam en Quincy. Lisa was de eerste en wil de andere ‘Laatste Meisjes’ beschermen, maar ongeveer tien jaar na de massamoord waar Quincy overleefde, wordt Lisa vermoord terug gevonden in haar huis. De dag daarna staat Sam voor Quincy’s deur. Sam zet Quincy’s wereld op zijn kop. Na een paar dagen weet Quincy niet meer wat echt is en wat niet. Wie kan ze nu nog vertrouwen?

‘De Laatste Meisjes’ zat als dwarsligger in een pakket boeken dat mijn vader heeft gekocht. Ik had nog nooit een dwarsligger gelezen, dus heb ik het geleend van hem. Ik wil altijd nieuwe zaken proberen en met een thriller kan je bij mij niet veel verkeerd doen. Dus hier is mijn mening over het boek.

Dit boek leest als een rollercoaster. Er zijn stukken waar je door vliegt en er zijn stukken die nauwelijks vooruit gaan. Alles lijkt logisch en je denkt snel dat je weet hoe het af gaat lopen. Maar het einde bleek mij toch te verrassen.

Wat ik het best vond aan dit boek is, de afwisselende hoofdstukken tussen het heden en de herinneringen aan Pine Cottage. De hoofdstukken in het verleden spraken mij het meest aan omdat ik het wel zie gebeuren. De hoofdstukken in het heden waren minder goed daarin. Ze zijn nogal raar. De dingen waar Tina Stone toe in staat is lijken mij niet natuurlijk zelfs, niet na trauma. Gelukkig hebben de laatste paar hoofdstukken wat opheldering gebracht.

Wat vond jij van dit boek?

Liefs BookDragon.

Als je meer wil weten over dit boek of de auteur dan kan je dat hier vinden: Riley Sager | Author (rileysagerbooks.com)

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: