Bookcover Hunting Prince Dracula from Kerri Maniscalco. You see a mysterious lady and the background is Dracula's castle
Horror / Kerri Maniscalco / Mysterie / Review

Hunting Prince Dracula

Beoordeling: 4 uit 5.
De boekomslag van Hunting Prince Dracula van Kerri Maniscalco. Er staat een vrouw op met Dracula's kasteel in de achtergrond.

Is Dracula Terug?

Dit is boek twee in de reeks. Je kan een patroon beginnen zien in de titels. Er staat telkens de naam van een beroemd persoon in. En zelfs niet een gewoon beroemd persoon, maar een persoon waarrond heel wat mysterie hangt.

In dit boek is het nog altijd 1888. Audrey Rose en Thomas hebben de kans gekregen om in de meest legendarische forensische school in heel Europa te studeren. Op weg naar het kasteel in Roemenië, waar de school zich bevindt, wordt er een lijk gevonden. Er was iets bijzonders aan het lijk. Hij is plots ziek geworden en overleden tijdens zijn reis. Het ging hier om een jonge man. Helaas krijgen onze helden hier niet de kans om dit lijk te onderzoeken.

Toen ze aankwamen op de school kregen ze te horen dat ze daar enkel op proef waren. De directeur had ook weinig respect voor vrouwen die in de forensische wetenschappen willen studeren. Het was niet echt de warme ontvangst waar ze op gehoopt hadden. Het was trouwens ook niet de meest gezellige plaats. Dit was namelijk het kasteel waar Vlad the Impaler heeft gewoond.

Doorheen het verhaal worden er nog lijken gevonden die allemaal geen bloed meer hadden. Geruchten doen de ronde dat Dracula terug is. Maar Audrey Rose en Thomas geloven dit natuurlijk niet. Zij doen er alles aan om de moorden op te lossen. Ze doorstaan zelfs gruwelkamers onder het kasteel om de waarheid aan het licht te brengen.

In dit boek krijg je een stevige dosis mythe en victoriaanse forensische wetenschappen. Als je net als mij bent en je verhalen altijd visueel voorstelt in je gedachten, dan kunnen de scenes in de gruwelkamers heel bloederig zijn. Dit zijn dan ook de gruwelijkste scenes uit de volledige reeks.

Aan de andere kant, merk je in dit boek wel dat de schrijfster langzamerhand het romantische aspect aan het opdrijven is. De horrorelementen maken het nog altijd geen over romantisch boek. Het doel van dit verhaal blijft het ontrafelen van een misdaad.

Groetjes Bookdragon

Je kan dit review ook altijd checken op: Hunting Prince Dracula – Is Dracula terug? | Gent Leest

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: