Over Ons

Ontmoet de BookDragon familie

Hey allemaal,

Graag stel ik jullie voor aan mijn gezinnetje. Want ik maak wel alles voor deze blog, maar zonder hen zou deze blog ook niet bestaan.

ComputerDragon – Jen

De ComputerDragon is mijn man Jen. Hij is en IT-er en helpt me dus als ik technische vragen over het opstarten en onderhouden van deze blog. Hij is ook mijn absolute steun en toeverlaat. Wanneer ik down ben en in pessimistische bui ben, dan is hij het positieve zonnetje die me verder helpt.

ComputerDragon in Arlon.

OrangeDragon – Goose

Goose the cat reading a book.

De OrangeDragon is Goose onze oranje tabby kat. De geeks onder jullie kunnen wel al raden waar zijn naam vandaan komt. Zijn naam komt natuurlijk van Goose the cat uit ‘Captain Marvel’. Deze huistijger blijft het liefst zo dicht mogelijk bij Jen, maar komt ook vaak knuffelen als ik aan het lezen ben. Je ziet hem dan ook soms verschijnen op mijn socials.

TuxedoDragon – Puff

TuxedoDragon is de furbaby die het meest aan mij hangt en ook regelmatig mijn lezen komt verstoren. Dit is Puff onze zwart-witte kat. Potterheads kennen Pygmy Puffs. Aangezien hij van een fluffy familie komt, dacht ik dat dit een ideale naam zou zijn voor hem. Helaas is het niet zo uitgedraaid, maar zijn snorretje is wel schattig. Had ik hem Hercule moeten noemen?

Puff the TuxedoDragon laying on a wall.

BookDragon – Maya

BookDragon having a magical afternoon tea.

Tot slotte, mijzelf. Ik koos de naam BookDragon omdat ik boeken verzamel zoals een draak, goud verzamelt. We zijn recent verhuist en dan viel het wel op dat mijn verzamelwoede op gebied van boeken echt ver gaat. We hebben ongeveer 600 boeken verhuist in 30 verhuisdozen. Dat is ook waarom ze in het nieuwe huis hun eigen kamer krijgen. Ik lees ook te veel boeken om mijzelf een gewone boekenworm te noemen.

Je kan me een cultuurgeek noemen omdat ik altijd bereid ben om alle fandoms te leren kennen via lezen, series en films. Wat is dan mijn favoriete of grootste fandom? Mijn grootste fandom is het eerste waar ik fan van werd, de Harry Potter-wereld. Dit zette me aan het lezen en verzamelen van boeken. Toen ik nog bij mijn ouders woonde, bleef dit nog een beetje binnen ‘normale’ normen, maar toen ik naar mijn eigen huis verhuisde, is dit wat ontploft.

Wat is het doel van deze blog?

Dit begon als een manier om over mijn passie voor lezen te kunnen schrijven. Het is geëscaleerd naar een manier om al mijn tips en trucs die ik leerde als copywriter toe te passen. Nu is het een beetje een portfolio geworden voor mijn schrijfkunsten. Laat mij maar weten wat je ervan vindt!

Het zou een absolute droom zijn om op een manier in de boekenwereld te kunnen werken en ik hoop dan ook dat deze blog daarmee kan helpen, maar in tussen is het een leuke manier om op mijn manier over boeken te schrijven.

Nu heb ik al mogen deelnemen aan een paar blogtours en mocht ik al een paar boeken recenseren voor Libelle. Wat zal de toekomst nog brengen op dit gebied? Graag nog zoveel mogelijk!

Dus wat kan je nog verwachten?

Ik probeer zeker een keer per maand up te loaden, wanneer ik kan met werk en storende katjes. Meestal zal het recensies zijn, maar ik wil ook wat meer variatie maken en zal ook een rubriek met koken maken. Voor wie intussen alvast meer afwisseling wil, kijk zeker ook even naar de eregalerij, andere verhalen en boeken tijdlijn. Zouden jullie het ook leuk vinden om een top 100 van mijn favoriete boeken te zien?

Als je suggesties hebt voor nieuwe posts dan kan je het me altijd laten weten via de contactinfo hieronder.

Liefs, BookDragon.