De Foodtruck Fiësta banner met de blogtour data. Links is de foodtruck uit het boek ook te zien. – BookDragon
Andere Verhalen

Foodtruck Fiësta blogtour

Hey allemaal
Ik ben geselecteerd voor twee blogtours deze zomer. Deel 1 Van de eerste begint vandaag!
Foodtruck Fiësta is een reeks feelgood e-books van Saskia M. N. Oudshoorn. Het eerste deel, In de IJskast, komt vandaag uit. Om dat te vieren posten de eerste vijf bloggers hun favoriete smoothie of ijs recept. Ik maak nooit ijs zelf omdat ik lactose intolerant ben. Het is namelijk makkelijker om Vegan ijs in de winkel te vinden, dan om een goed recept te maken. Ik maak wel af en toe smoothies.

Meet de BookDragon smoothie:

  • 295 g Bramen
  • 200 g Blauwe bessen
  • 120 g Kokos yoghurt

De bereiding:

De bereiding is eigenlijk heel simpel. Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en blend. Let op: voor het lekkerste resultaat moeten de ingrediënten uit de frigo komen.

Mijn BookDragon smoothie met de cover van het eerste Foodtruck Fiësta boek ‘In de Ijskast’ en een VW busje ernaast.

What’s next voor deze blogtour?

  • Op 27 augustus komt het derde en laatste deel, Meisje met het IJsje, uit. Dan komt er een uitgebreide recensie van alle drie de delen. Vanaf dan begint ook het normale deel van deze blogtour, zoals je kan zien op de banner bovenaan. Ga zeker ook eens langs bij mijn medebloggers.
  • Je kunt vanaf dan alles volgen op: Uitgeverij Z&K | (zomerenkeuning.nl)

Deel 1: In de IJskast

In dit deel van Foodtruck Fiësta leer je Tina en haar gezin kennen. Tina is een sabbatjaar begonnen en wil een foodtruck kopen. Hiermee kan ze dan de festivals afgaan. Ze heeft een jongere zus Emily die nog studeert. Hun moeder is kortgeleden vertrokken met haar yoga leraar en daardoor is Tina meer gaan koken. Ze heeft er een echte passie voor gevonden.
Om hun vader’s gedachten wat te verzetten schreven de zusjes hem in voor Line dancing. Hier leert hij een oude bekende opnieuw kennen. Namelijk de moeder van Tina’s eerste liefde. Al de herinneringen aan Mats, komen weer boven.
Het is pas als Tina haar nieuwe foodtruck gaat halen en ermee in panne valt dat ze beseft hoe ingewikkeld dit gaat worden.
Dat was een korte samenvatting van Foodtruck Fiësta deel 1: In de IJskast. De drie delen vormen één geheel verhaal dat is waarom de recensie later volgt.

Deel 2: Een IJskoude Klus!

Cover van Foodtruck Fiësta 3: Een IJskoude klus, VW busje en een ananas. - BookDragon

Quote: “Hij voelt hem al aankomen. Voor de vorm vraagt hij het toch. En wie gaat dat inbouwen?”

Ik koos deze quote omdat het een mooie vader dochter band toon en ikzelf heb ook een goede band met mijn vader.

In dit deel van de serie zie je hoe Tina het ongemakkelijk heeft om in de buurt van Mats te zijn als hij begint uit te pluizen wat er allemaal moet gebeuren. Er is heel wat werk aan Fiasco om hem weer rijdend te krijgen. Intussen zoekt Tina een jobje om de kosten te betalen. Ze heeft beslist dat ze ijs gaat verkopen dus gaat ze werken bij een nieuw ijssalon om te leren hoe je ijs maakt. Ze komt direct goed overeen met haar nieuwe baas. Ze helpt hem met de opbouw en de marketing van zijn nieuwe salon en hij helpt haar met wat ze nodig heeft voor Fiasco. Alles lijkt goed, maar ze zal niet de enige zijn die daar werkt. Er komen nog meer kantjes van haar verleden naar boven. Lees meer in Deel 3: Het Meisje met het IJsje.

Deel 3: Het Meisje met het IJsje

In dit boek kwam Tina’s mam terug uit India en helpt ze met de foodtruck. Ze is trots op haar dochter dat die zoiets durft doen. Ze legt ook alles uit en vraagt op een vreedzame manier de scheiding aan. Ze blijft wel bij alles betrokken en wordt gewoon een deel van de nieuwe ‘big happy family’.

Tina leert ook steeds meer bij over ijs maken en haar eigen zaak runnen. Dankzij haar nieuwe collega wordt de sfeer tussen Mats en Tina echt ijskoud. Maar daar komt wel verandering in.

Na veel hulp van de nieuwe ‘big happy family’ gaat Tina naar haar eerste festival. Daar verloopt alles als een droom. En zo komt het lang verwachte einde tussen Tina en Mats. Zoals in de sprookjes… En ze leefden nog lang en gelukkig.

De cover  van Foodtruck Fiësta 3 met een VW-busje en een ijsco.-BookDragon

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: