Je ziet de tekst Zaden der hoop boek 1 met daar onder Owan Drake en daar onder een verslagen ridder op een slagveld.
Fantasie / Owan Drake / Review

De val van Hymír

Beoordeling: 3 uit 5.
Je ziet de tekst Zaden der hoop boek 1 met daar onder Owan Drake en daar onder een verslagen ridder op een slagveld.

Vreemd, vreemder, vreemdst

Context

Om deze recensie eerlijk te maken moet ik u eerst vertellen waarom ik dit boek gelezen heb. Ongeveer twee weken geleden vroeg Owan Drake op een Facebook-groep of iemand voor een blogtour zijn eerste boek wou recenseren. Ik wil altijd auteurs helpen om bekender te worden, dus dacht ik waarom niet. Owan gaf mij de link om via Kobo ‘De Val van Hymír’, en de rest van de reeks, gratis te downloaden. Graag wou hij dat ik tegen 11 april een recensie schreef op Kobo, Smashwords en Goodreads. Ik zei dat ik ook mijn eigen blog erbij zou doen.

Maar dan merkte ik afgelopen vrijdag dat Owan’s account niet meer bestaat op Facebook en dat ‘De Val van Hymír’ geblokkeerd is op Kobo en Smashwords. Als ik ooit te weten kom wat er gebeurd is, krijgen jullie een update, maar ik hou mij wel aan mijn belofte.

Over het boek zelf

Dus nu over ‘De Val van Hymír’. Het gaat hier over Xavier die in de leer is bij Benedictus. Benedictus wil dat Xavier zijn boeken leest omdat hij zo gaat leren om balans te brengen. Wanneer Xavier begint te lezen hoort hij de stemmen van de personages in zijn hoofd. Hij krijgt het gevoel dat ze vorige levens waren van Benedictus en dat hij in Benedictus aan het veranderen is.

Het eerste boek is ‘Profeet van het Licht’. Dit boek volgt Wilder Driez en zijn gezelschap. Xavier krijgt ook nachtmerries over de duisternis en in die verhalen volg je Mar en zijn gezelschap. Beide hoofdpersonages zijn op een missie om de andere kant te verslaan.

De verhalen van Wilder en Mar voelen aan als ‘Dungeons and Dragons’ campagnes waarin willekeurige dingen gebeuren op weg naar een groot doel. Dit is naar mijn mening een toffe structuur om in een fantasie boek te steken.

Maar het wordt pas op het einde van het boek duidelijk dat Hymír het rijk is waarin deze verhalen plaats vinden. Het leest ook niet zo vlot want je hebt hoofdstukken van meer dan 40 pagina’s afgewisseld met korte hoofdstukjes.

Het eindigt ook heel plots. Xavier wil op een gegeven moment niet meer verder lezen en loopt weg van Benedictus, maar op de trein wordt hij gevangen gezet door de ‘Bloedraven’ uit het boek. Ze blazen hem op en dat is het einde van dit boek. Eindigen op een ‘Cliffhanger’ noemen ze dat. Om te weten hoe het verder gaat moet je boek twee lezen.

Mijn mening

Het verhaal op zich is chaotisch, maar het sleept je wel mee. De lange hoofdstukken voelen als marathon lezen als je niet wil stoppen in het midden van een hoofdstuk, maar dat valt ook nog mee.

Mijn grootste probleem is dat dit boek vol staat met seksueel getinte scheldwoorden. Sommige scheldende dialogen gaan door voor een volle pagina aan een stuk. Er zijn personages met een vurig temperament, dus is het niet zo raar dat ze schelden. Nu is mijn vraag: “Waarom moet er altijd een naam van een geslachtsdeel of een andere seksuele term bij zijn?” . Deze stoorden mij omdat ik ze nog nooit uit iemand zijn of haar mond heb horen komen.

Als jij u niet stoort aan vulgaire praat of daar gewoon doorleest, dan raad ik u het boek wel aan. Indien dit niet het geval is, lees het niet.

Groetjes Bookdragon.

Voor wie het wel wil lezen, je kan het bij mijn weten enkel via de volgende link kopen: bol.com | De Zaden der Hoop 1 – De val van Hymír, Owan Drake | 9789402159011 | Boeken

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: