Andere Verhalen

Top 10 boeken gelezen in 2022

Dit jaar was minder chaotisch dan vorig jaar als het aankwam op het vinden van een job. Ik ben gewoon gebleven waar ik vorig jaar geëindigd ben. Het leidde tot genoeg geld om een groot huis te kopen met mijn man. We verhuizen in het begin van 2023. Ik zal eindelijk een kamer hebben die ik volledig aan mijn boeken kan wijden, dit wordt dan ook de bibliotheek.

Ik werd ook een lid van het Libelle review team. Die volle recensies kan je al vinden op de blog. Ik kon dit jaar 36 boeken lezen.

Dat was de korte samenvatting van mijn verhaal dit jaar en hier komt dan de top 10.

10) Cinder 8/10

Dit was één van mijn zomer boeken. Aangezien ik opgegroeid ben met de originele sprookjes, ben ik altijd gefascineerd door de hervertellingen. Deze reeks stond al lang op mijn TBR en ik ben er eindelijk in begonnen. Wat deze Assepoester hervertelling zoveel beter maakt, is dat de gewoonlijke cheesiness het verhaal niet overheerst. Cinder is ook geen typische hulpeloze prinses, dus ik kijk uit naar het vervolg van deze serie.

9) De Verborgen Apotheek 8/10

Dit is een boek dat ik recenter las. Ik las dit uit op vakantie in Oxford en Watford. Het was zalig om de Britse steden rond mij te hebben terwijl dit boek mij terug mee nam naar London in 1791. De hedendaagse Caroline zoog me, als een moderne vrouw met interesse voor geschiedenis, in het verhaal. Het was fantastisch om mee te volgen met Caroline hoe ze het mysterie ontrafelde van de verborgen apotheek en terwijl ook te lezen wat er echt gebeurde in die tijd.

8) Unsinkable 8,5/10

Er hangt zoveel mysterie over het zinken van de Titanic dat er veel theorieën zijn over hoe het gezonken is. Decennia na het zinken groeide ik op met een vader die graag naar documentaires over dit onderwerp kijkt. Dus ik moest dit boek wel lezen 110 jaar na de gebeurtenis. Ik hield vooral van hoe dit boek een perfecte mix lijkt tussen wat al ontdekt en gedocumenteerd is en fictionele invulling van details. Dit zorgde ervoor dat dit boek een mooi compleet verhaal kreeg.

7) Dodelijke opleiding 8,5/10

Ik had dit boek al op mijn boekenrek en TBR sinds het in de Illumicrate in 2020 zat. Ik heb het eindelijk gelezen in september, wat ideaal is voor een Dark Academia boek. Dit boek is dan ook waar dit subgenre om draait. Het heeft fantasie-elementen zoals magie en monsters. Dit speelt zich dan nog af in een school dat zijn studenten wil vermoorden. Ik hou van het duistere in dit verhaal en het zorgt ervoor dat ik meer Dark Academia wil lezen, zoals de rest van deze trilogie.

6) De hond van de Baskervilles 8,5/10

Dus ik besliste dat ik de ‘Complete collected works of Sherlock Holmes’ wou lezen dit jaar. Van alle verhalen in deze collectie is dit veruit het beste. Het is het eerste boek nadat Sherlock gestorven zou zijn aan de Reinbach watervallen, maar Sir Arthur Conan Doyle vond een goede manier om dit aspect van het verhaal uit de weg te gaan. In dit verhaal vertelt Watson over een zaak die ze voor Reinbach hebben gedaan. Het bovennatuurlijke element in dit verhaal maakt het nog intrigerender en zorgt ervoor dat je wil weten wat er achter zit. Dit zorgde er zeker voor dat het een waardig verhaal was voor mijn top 10. Het is ook het oudste verhaal hier.

5) Romanov 8,5/10

Net als bij ‘Unsinkable’ ben ik aangetrokken tot grote tragedies uit het verleden. Dit boek draait rond de theorie dat Anastasia de moordaanslag op haar familie heeft overleefd. Het leest als een hervertelling van het echte verhaal tot dat de bovennatuurlijke elementen naar boven komen. Deze elementen zijn in het echte Romanov verhaal al aanwezig, maar in dit boek worden ze alleen maar versterkt. Het voelt als een slimme manier om dit verhaal aantrekkelijker te maken voor fantasie lezers. Wat kan ik zeggen ik hou van geschiedenis en fantasie.

4) De Kleuren van Magie 8,5/10

Nadat ik ‘Het onzichtbare leven van Addie Larue’ zo goed vond, wou ik meer lezen van V.E.Schwab. Ik wou zien hoe goed deze serie is. Het stelde niet teleur. In dit boek, leren we Londen kennen in verschillende dimensies. Als in Rood Londen, Grijs Londen, Zwart Londen en Wit Londen. De manier waarop magie gebruikt wordt, maakt het verschil in deze Londens en de meeste mensen kunnen niet reizen tussen de verschillende dimensies. In dit boek leren we een paar mensen kennen die het wel kunnen. Ik zou bijna durven zeggen dat Lila Bard mijn nieuwe favoriete karakter is geworden.

3) Paniek 9/10

Dit is een thriller van Vlaamse auteur Sandra J. Paul. Het boek had mij echt op het puntje van mijn stoel van begin tot eind. Dit boek heeft ook een unieke structuur. De eerste helft van het verhaal vertelt de gebeurtenissen uit het perspectief van de slachtoffers in chronologische volgorde. De tweede helft draait letterlijk alle rollen om. Ik heb dit in één dag uitgelezen en heb het zelfs aangeraden aan mijn tante die graag thrillers leest. Dit is veruit de beste thriller die ik tot nu toe heb gelezen.

2) De drie zussen van Auschwitz 9/10

Dit was het eerste boek dat ik voor Libelle heb gelezen en was ook mijn eerste boek van dit jaar. Ik kreeg ook de eer om Heather Morris te ontmoeten dit jaar. Deze vrouw is zo een lieve persoon die echt weet hoe ze deze verschrikkelijke verhalen moet omzetten in een boek zonder respectloos te zijn voor wie het meegemaakt heeft. Als een millennial, heb ik nooit echt oorlog meegemaakt op een directe manier. Ik groeide op in België en daardoor waren het grote onderwerpen in onze geschiedenislessen en had ik ook overgrootouders die de oorlogen hebben meegemaakt. Als kind hier hoor je meestal de leuke verhalen van een rebel die iets smokkelde. Dit boek geeft alles een veel echter gevoel dan de leuke verhalen en het cijfermateriaal uit de geschiedenisboeken. Het geeft een gezicht aan de slachtoffers. Ik ben blij dat ik haar persoonlijk kon bedanken om dit verhaal te schrijven.

1) Gallant 9,5/10

Ik dacht dat ik nooit nog een boek zou vinden dat ik beter zou vinden dan Addie Larue, maar het komt als geen verrassing dat dezelfde auteur de winnaar van vorig jaar van de troon stoot. Er is iets aan de duisterheid in dit verhaal dat het nog beter maakt dan Addie’s verhaal. Ik kocht dit boek wanneer V.E. Schwab naar Gent kwam en ik heb dit boek dan ook direct laten signeren. Toen wist ik natuurlijk nog niet dat het mijn nieuwe favoriet zou worden. Dit ‘Dark Fantasy’ verhaal neemt mij mee naar zo’n donkere plaats dat ik niets anders kan doen dat er in te verzinken en te genieten. Bedankt V.E. voor dit fantastische boek.

Dat was dan mijn top 10 gelezen boeken van 2022. Wat vond jij van deze boeken? Vond je ze goed of niet? Ik zal ook nog recensies publiceren van alle boeken zodra ik meer tijd heb om te schrijven. Intussen, raad ik al deze boeken aan, dus als je ze nog niet gelezen hebt geniet er maar van.

Liefs BookDragon.

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: