Een paarse sterren nacht met de Magic Pumpkin en Ella met haar prins Carmindor.
Ashley Poston / Modern / Sprookje hervertelling

Geekerella

Beoordeling: 3 uit 5.
Een paarse sterren nacht met de Magic Pumpkin en Ella met haar prins Carmindor.

Geeky moderne assepoester

Zoals velen onder ons, ben ik opgeroeid met de klassieke sprookjes. Dat gezegd zijnde, bedoel ik, natuurlijk de schattige Disney versies ervan. Maar als tiener groeide mijn interesse voor de echte originele sprookjes, van de gebroeders Grimm en Hans Christiaan Anderson. Ik ben dus altijd benieuwd geweest naar een nieuwe versie daarvan. Voor wie het nog niet weet, ik ben een erg geeky draak. Sinds de pandemie mis ik het om naar Cons te gaan. Dus, dit boek leek mij perfect.

Het boek week niet echt af van de schattige assepoester versie. Het brengt het naar de 21ste eeuw. De prins is de hoofdrolspeler in de ‘Starfield’ film. Onze assepoester is een bloggende fangirl van de ‘Starfield’ serie, die Darien Freeman niet goed vindt als de nieuwe prins Carmindor.

De vader van Elle was een van de organisatoren van ExcelsiCon. Darien werd verplicht om naar deze beurs te gaan als publiciteitsstunt. Hij wilde de beurs eerst contacteren voor dat hij ging, maar hij krijgt Elle haar telefoonnummer. Zo beginnen ze te sms’en en worden ze verliefd zonder te weten op wie.

Het bal in dit boek is ExcelsiCon en het cosplaybal (lees afterparty). De gemene stiefzus van Elle doet er alles aan om ervoor te zorgen dat ze niet kan gaan. Maar een vriendin van op Elle’s werk, genaamd Sage, speelt hier de rol van goede fee en fixt alles. Ze rijdt Elle naar de con met haar foodtruck, ‘The Magic Pumpkin’. Ze herstelt Elle’s cosplay. En mensen van de organisatie herkennen haar dus laten ze haar binnen.

Wanneer Elle de tweede plaats wint, in de cosplay wedstrijd, krijgt ze een ticket voor het bal en een “Meet and Greet” met Darien.

Dus ontmoeten ze elkaar en ontdekken ze met wie ze aan het sms’en waren. Zelfs met Darien’s druk filmschema, kan je zeggen: “Ze leefden nog lang en gelukkig”.

Jullie kunnen waarschijnlijk wel al raden van andere recensies dat ik geen fan ben van melige romantiek in boeken. Dus had ik wel kunnen weten, dat een assepoester hervertelling, wel eens melig kan worden. Dus reken ik dit niet mee bij het geven van de sterren.

Ashley Poston heeft het gevoel van een fangirl goed omschreven. Ze brengt haar publiek terug naar cons tijdens het lezen. Het deed mij verlangen naar de dagen die ik met mijn vrienden doorbracht op cons voor de pandemie. Dat is waarom ik dit nog steeds een goed boek vond.

Ik ben echter wel nog aan het twijfelen of ik de andere boeken van de reeks ga lezen. Je zal wel zien of dat gebeurt of niet.

Ik mis cons, Geeky BookDragon

Hier vind je de site van de auteur: ASHLEY POSTON (ashposton.com)

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: