Omslag van de boek Caraval door Stephanie Garber
Stephanie Garber

Caraval

Beoordeling: 4 uit 5.
Omslag van de boek Caraval door Stephanie Garber

Welkom bij ‘Caraval’, waar niets is wat het lijkt.

Het verhaal start op het veroverde eiland Tresda, waar we onze hoofdkarakters ontmoeten. Scarlett en (Donna)tella Dragna. Ze zijn de twee dochters van de Gouverneur. Je zou denken dat dit hen een leven van luxe garandeert, maar niets is minder waar. Hun vader mishandelt hen, Ze mogen het eiland niet verlaten en hun vader heeft Scarlett uitgehuwelijkt aan een man die ze nog nooit gezien heeft.

Hun grootmoeder vertelde hen vroeger verhalen over een magisch spel geleid door een mythische man genaamd ‘Legend’. Omdat Scarlett het eiland niet mag verlaten, schreef ze naar hem om Caraval naar Tresda te brengen. Telkens zonder succes. Tot, een paar dagen voor haar huwelijk. Dat is wanneer ze plots twee uitnodigingen ontvangt voor ‘het spel’, maar het was nog steeds niet op Tresda. Uiteindelijk vindt Tella een manier om te ontsnappen en dat is hoe dit avontuur begon.

Helaas verloor Scarlett, Tella nog voor ze op het ‘Caraval’ eiland was. Ze ontdekte daar ook dat Caraval minder leuk was dan hoe haar grootmoeder het omschreef.

Dit jaar was het spel ook gepersonaliseerd voor Scarlett. Het doel van het spel: Vind Tella. Scarlett moet dus haar zus vinden zonder zelf haar hoofd te verliezen in deze verdraaide realiteit dat Legend voor haar heeft gemaakt. Zal ze winnen?

Mijn mening:

Dit boek grijpt je bij de keel vanaf dat je het begint te lezen. Ik hou van hoe Scarlett er alles aan doet om Tella te beschermen, terwijl ze steeds in de problemen komt.

Stephanie Garber bewijst met deze serie dat ze een genie is in het creëren van werelden. De beelden die in mijn hoofd kwamen tijdens het lezen van dit boek, zorgen ervoor dat ik beter wil worden in tekenen. Ik zou zoveel scenes hebben getekend, maar voor nu zullen ze in mijn hoofd moeten blijven.

Ik vind wel dat we wat te snel in de wereld van Caraval worden gegooid. Ik wil wel weten waarom de regels zo streng zijn voor de bewoners van de veroverde eilanden. En veroverd, door wie?  Of heb ik iets gemist? Wil dit zeggen dat een prequel nodig is?

Maar dan zou het boek zo magisch niet zijn. Ik kan me echt in beelden dat Caraval prachtig was toen hun grootmoeder deelnam, maar hoe donkerder Legend’s geest, hoe donkerder het spel.

Wat denk jij? Zou jij willen deelnemen? Wil jij een prequel voor deze serie?

Het boek kan je hier bestellen: Caraval (macmillan.com)

Alvast veel leesplezier, Bookdragon.

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: