Cover van het huis onderaan de klif
Feelgood / Sharon Gosling / TopPost-NL

Het Huis Onderaan de Klif

Auteur: Sharon Gosling
Gepubliceerd in 2021
Aantal pagina’s: 320
Genre: Feelgood

Beoordeling: 4 uit 5.
Cover van het huis onderaan de klif

Neem je leven in eigen handen!

De blogtour:

Ik heb dit boek gelezen als deel van de alternatieve blogtour. Dit betekent dat ik het eerst uit een print-out ben beginnen te lezen en pas op Release Day kon verder lezen in een paperback, die ik van de uitgeverij kreeg met bijpassende bladwijzer. Wie mij volgt op Instagram heeft het al zien passeren in reels en foto’s. Een tweede ding dat deel is van de blogtour is het lunchrecept die bij andere verhalen gepost zal worden.

Samenvatting:

In dit boek lezen we hoe Anna haar leven in eigen handen neemt nadat haar vader gestorven is. Ze gaat weg bij Geoff, waar ze al 20 jaar een toxische relatie mee had. En ze koopt een klein huisje in een dorpje dat ze in haar ouders’ trouwalbum zag.

Ze dacht dat haar passie voor professioneel koken weg zou zijn, nadat ze Geoff’s keuken verliet. Een oud kookboekje van de vorige eigenares van het huisje en de vriendelijke bewoners van Crovie inspireerden haar zoveel dat ze uiteindelijk toch beslist om een lunchclub te openen. Deze lunchclub wordt zo succesvol dat ze zelfs haar jaloerse ex over de vloer krijgt.

Helaas, slaat het noodlot toe en zorgt een grote storm voor een aardverschuiving. Crovie wordt afgesneden van het vasteland en grotendeels vernield. Anna wordt voor de keuze gesteld, verlaat ze Crovie voor de kans van haar leven op carrière gebied of blijft ze bij de mensen die haar door dik en dun gesteund hebben?

Mijn mening:

Ik ben Anglofiel. Dat wil dus zeggen dat ik hou van bijna alles wat te maken heeft met Britse cultuur. En natuurlijk ook dat ik graag op reis ga naar daar. Schotland heeft sowieso een aparte sfeer, waar je, u direct thuis voelt. Ik heb tot nu toe alleen grote steden gezien en zelfs daar voelt het alsof je in een fictieve wereld loopt.

Sharon Gosling heeft die sfeer zo goed omschreven in dit boek. Het voelde aan alsof ik daar was of er toch zeker naar toe wil. Ikzelf ben niet meer op reis geweest sinds september 2019, maar dit gaf mij echt een reis gevoel.

Het hele lunchclub idee doet mijn foodie hart ook sneller slaan. Ik wil zeker de ‘Broonies’ uit Bren’s kookboekje eens zelf maken, maar er is mij gevraagd voor een eigen lunchrecept te posten. Dus ga ik mijn versie van Surimi Wrap aan jullie voorstellen.

Ik hoop dat jullie net zoveel genieten van dit boek als ik.

Liefs BookDragon.

Lees zeker ook de pagina’s van mijn medebloggers via: https://www.zomerenkeuning.nl/blogtour-het-huis-onderaan-de-klif/

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: