Een zwarte achtergrond met een gouden vogel erop. Daarrond vind je de titel en de naam van de auteur.
Historische fictie / V.E. Schwab

Het Onzichtbare Leven van Addie Larue

Beoordeling: 5 uit 5.

Een onvergetelijk verhaal van een meisje dat niemand zich herinnert

Ons verhaal begint in 1714 in Frankrijk. Een jong vrijgezind meisje wordt gedwongen om te trouwen met een man die ze amper kent. Ze wil meer zien dan haar klein dorpje, ze wil de wereld zien. Als ze trouwt, is het gedaan, dan zal ze nooit méér zien dan haar dorp. In een wanhoopspoging om haar huwelijk te vermijden bid Adeline tot de verkeerde “God”. Hij is heel gewillig om haar te geven wat ze wil in ruil voor haar ziel.

Dat is hoe Adeline Larue, Addie wordt. Ze is vrij en kan doen wat ze wil, maar ze kan geen tekens van haar bestaan achterlaten en niemand kan zich herinneren wie ze is vanaf dan ze wegkijken van haar. Iedereen vergeet haar, behalve de “God” die haar vervloekt heeft.

Na een tijdje ontdekt Addie dat hoewel ze niet kan schrijven, tekenen, of een ander teken achterlaten, kan ze toch anderen inspireren. Dat is hoe Addie op verschillende schilderijen verschijnt doorheen de eeuwen.

 In de 21ste eeuw, ontmoet Addie een jongen die haar wel herinnert. Is dit een truc? Is dit hoe haar “God” haar wil breken zodat ze haar ziel opgeeft? Addie wil het uitzoeken.

Dit is het beste verhaal dat ik in jaren gelezen heb. Iemand die vervloekt wordt en iemand ontmoet waarbij de vloek niet werkt is zeker niet nieuw. Maar de exacte manier waarop Addie Larue omgaat met haar vervloekte leven, haar moeilijkheden in het begin, haar gevecht om mentaal gezond te blijven, … Dat is wat dit boek zo speciaal maakt.

Dit was het tweede boek dat ik van deze auteur las en ik vond het veel beter. Ik denk dat dit haar beste boek, tot nu toe, is. Het is misschien zelfs het beste boek van 2020.

Ik hoop dat jullie er ook van kunnen genieten.

Liefs BookDragon.

De officiële website, met veel interactief materiaal, kan je hier terug vinden : The Invisible Life of Addie LaRue – Macmillan

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: