Een hoofd in blauwe schaduw met oranje licht. Blauwe mist komt uit het hoofd en het heeft een filmrol als oog.- BookDragon
Eric Corton / Thriller

Mist

Beoordeling: 4 uit 5.
Een hoofd in blauwe schaduw met oranje licht. Blauwe mist komt uit het hoofd en het heeft een filmrol als oog.- BookDragon

Onderzoek klaart de Mist van het verleden op

In Mist lezen we het verhaal van Louis Koch. Hij is een filmmaker die eindelijk zijn eerste film af heeft. Op de première leren we al dat Louis zijn eigen manier heeft om met stress om te gaan. Hij drinkt grote hoeveelheden alcohol.

In de film wordt een jonge vrouw vermoord met een houten Jezusbeeld. Nadat de film is afgelopen, confronteert een jonge vrouw Louis met het feit dat zijn film het verhaal van haar moeder’s dood vertelt. Hij blijft volhouden dat alles op een droom gebaseerd is, maar door zijn alcoholverslaving hangt er een ‘mist’ over een deel van zijn geheugen. Heeft hij de film dan toch gebaseerd op een waargebeurde herinnering of is het allemaal verzonnen?

Mist geeft een originele draai aan een ‘whodunit’. In plaats van een detective die de moordenaar zoekt, gaat een filmmaker op zoek naar de waarheid achter het verhaal van zijn film. Dus in plaats van Hercule Poirot die op het einde uitlegt wat hij ontdekte, is het Louis Koch.

Dit boek geeft ook een uitgebreide kijk op de thema’s: vergetelheid en verslaving. Deze twee thema’s komen in zoveel aspecten van dit boek terug. Het wordt ook telkens op zo een geloofwaardige manier geschreven. Vermoedelijk heeft Eric Corton zelf ervaring met deze thema’s ofwel heeft hij goede research gedaan.

De mensen die de cover gemaakt hebben verdienen hier ook een extra pluim op hun hoed. De kleurencombinatie van de blauw en oranje tinten geven het een surrealistische indruk en de cover art benadrukt dat nog meer. Het brengt de sfeer van het boek echt naar boven.

Kortom, als je interesse hebt in deze thema’s dan is dit boek voor jou. Het is een thriller dus voegt het meer dan genoeg spanning toen en houd het je op het puntje van je stoel van begin tot eind.

Liefs BookDragon

Als je nog meer te weten wil komen over dit boek lees het hier: https://www.lsamsterdam.nl/boek/mist/

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: